U Pozorištu Prijedor učenici i radnici Javne ustanove Centar ”Sunce” tradicionalno kao i svake godine prigodnim programom obilježili su Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Cilj je da se javnim nastupom pokaže da ih smetnje koje imaju ne čine manje vrijednim.

”Mi na taj način želimo da pokažemo rezultate rada naše ustanove, da kažemo da teškoće koje imamo i kroz koje prolazimo nas ne čine ništa manje vrijednim članovima društva. Naša djeca jednako žele učiti, voljeti, radovati se i stvarati prijateljstva. Smatram da je zadatak baš nas odraslih da im napravimo što više lijepih trenutaka kako bi olakšali sve teškoće koje prolaze naša djeca i njihovi roditelji”, istakla je Slađana Radaković, direktor JU Centar ”Sunce” Prijedor.

Rad ove javne ustanove kao i obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom podržavaju i iz Gradske uprave Prijedor.

”Podrška grada bila je prisutna i u prethodnom periodu, biće i u narednom. Samo u ovoj godini smo izdvojili sredstva za subvenciju prevoza, obroka i plaćali smo određene materijalne troškove. Ove godine sam više puta obišao ustanovu i razgovarao sa rukovodstvom i roditeljima djece. Gledali smo šta su to prioriteti i došli do zaključka da je to jedan lift. Grad Prijedor je obezbjedio sredstva u budžetu grada u iznosu od 80.000 KM, a Centar ”Sunce” je raspisao tender. Očekujemo narednih dana da se sve procedure završe i da se krene u izgradnju lifta”, rekao je Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obilježava se svake godine 3. decembra.

Izvor: kozarski