Protiv Prijedorčanina D.R. Tužilaštvu BiH podnesen je izvještaj zbog pranja novca, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Kako ATV nezvanično saznaje, radi se o Daliboru Railiću zvanom Dugi koji je osumnjičen da je nalogodavac ubistva policijskog inspektora iz Prijedora Radenka Bašića.

Kako je saopšteno iz MUP-a Srpske, D.R. se sumnjiči da je novac od kriminalnih radnji koristio u privrednom ili drugom poslovanju i raspolagao sa istim na način da je vršio kupovinu nekretnina u Prijedoru i skupocjenih motornih vozila u ukupnoj vrijednosti od 268.358 KM.

„S tim u vezi, Sud BiH je na osnovu finansijske istrage Uprave kriminalističke policije, a po prijedlogu Tužilaštva BiH donio Rješenje kojim se određuje privremena mjera oduzimanja imovine radi obezbjeđenja, u cilju sprečavanja korištenja, otuđenja i raspolaganja imovinom – nepokretnostima, protiv lica D.R. i njemu povezanih lica – J.R. i D.R“, stoji u saopštenju.

Kako nezvanično sazanje ATV, u pitanju su Railićeve supruga i majka.

U saopštenju se navodi da se izrečena mjera odnosi na dva stana u Prijedoru, zemljište u istom gradu, automobile Audi Q7 i Mercedes Benz, kao i dva štedna računa.

„Ukupna vrijednost privremeno blokirane imovine iznosi 237.436,00 KM dok će se stanje na računima naknadno utvrditi“, zaključeno je u saopštenju.

(ATV)