Mladić po imenu Goran Karanović, koji je godinama pomagao, liječio i udomljavao napuštene pse, objesio se nakon što je trpio maltretiranje komšiluka zbog toga što im je, kako su istakli, smetalo lajanje odbačenih životinja.

On je životinje čuvao u svom dvorištu na selu, prve komšije nisu jako blizu njemu, životinje nisu stvarale problem, a najviše je celokupna situacija smetala komšiji iz Austrije koji je ovde dolazio dva puta godišnje, i koji je od njega podosta udaljen – rekli su nakon jezive tragedije, što je za Novo vikend jutro kod voditeljke Jovane Jeremić potvrdila i majka nastradalog dečka.

Zoja Karanović kaže da je sve počelo prije tri meseca, kada su komšije podigle hajku protiv njenog sina.

– Bio je u manastiru, na molitvi, molio se za nas, nije bio tu. Nama je onda dolazila komunalna policija iz dana u dan, onda se umješala mesna zajednica, gde je tražena peticija protiv mog Gorana… Držali smo 53 pasa u boksovima, i oko 20 mačaka. On ih je hranio, povrijeđene liječio, bio je član udružena. Jedan pas je udomljen u Derventi, učio ga je da prohoda… – rekla je majka nesrećnog mladića.

Komšijama nije smetalo ništa, a pre tri dana sam čula da su htjeli da oduzmu našu zemlju, a kada to nisu mogli, udarili su na naše dijete i pse, koje im ništa nije smetalo, htjeli su samo da sruše porodicu, rekla je.
– Ko će moju česnicu lomiti, zdravicu zdraviti? – pitala je Zoja komšije.

Bio je pun života, vredan, išao je uvijek korak ispred sredine u kojoj živi, rekla je majka na ivici suza, dodajući da je svih 5 godina, koliko se bavio udomljavanjem bila uz njega.

– Otkucali su mu rješenje da može na našem imanju da ima dva psa i dvije mačke, i to ga je pogodilo. Mi živimo na kraju sela, nikome nismo smetali, nikoga naš pas nije napao. Psi su nekad lajali, sli samo kada dođu tuđi kod nas u dvorištu – rekla je ona.

Kako kaže, pas koji je za komšije koje su njenog sina prijavile, sada lutalica, a nekada je taj isti pas čuvao pvercovane stvari za iste.

– Sve ću da tužim, goniću ih do Stazbura! Otvorićemo i azil za pse, koji će se nazvati po Goranu. Moja kćerka i ja ćemo mom sinu da ispunimo želju, to je oduvek hteo. Htio je i da upiše policijsku akademiju – navela je majka.

Izvor: alo.ba