SNSD-ovi delegati će u Domu naroda BiH nastupiti odlučno i konstruktivno i izborom naša četiri delegata, Republici Srpskoj u naredne četiri godine više niko neće moći ništa nametnuti, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– U sedmici iza nas Narodna skupština izabrala je delegate u Dom naroda BiH. Izabrano je i Vijeće naroda i time smo obavili važan posao, čime su stvoreni uslovi za dalje formiranje Vlade Republike Srpske – objavio je Dodik na svom Tviter nalogu.

Dodik je naveo da je na sastanku mandatara Radovana Viškovića i delegacije SNSD-a razgovarano o programu rada nove vlade.

– SNSD bi trebalo da ima 10 ministarstava u novoj vladi. Primarni zadatak nove vlade biće da angažuje sve snage da se očuva stabilnost i daju adekvatni odgovori na predstojeće ekonomske izazove – napisao je Dodik.

Predsjednik Dodik podsjetio je da se ove sedmice sastao s evropskim komesarom Oliverom Varheljijem.

– U otvorenom razgovoru dobio sam obećanje da će biti odblokirana sredstva EU Republici Srpskoj, što je veoma dobra vijest za nas. Time će biti omogućen nastavak izgradnje na koridoru 5 ce od Doboja do Vukosavlja – rekao je Dodik.

Takođe, naveo je i da se sastao i s ambasadorom Republike Turske Sadikom Baburom Girginom i izrazio nadu da će konačno početi izgradnja auto-puta Beograd – Sarajevo.

Dodik je napomenuo i da je otvorena nova zgrada Opštinske uprave u Kotor Varošu, čime su stvoreni mnogo bolji uslovi za rad svih zaposlenih, ali i pružanje usluga građanima.

– Radnu nedjelju završio sam podrškom našoj reprezentaciji u dvorani “Borik”, gdje je na veličanstven način priređeno praćenje Mundijala – zaključio je Dodik.

Autor: RTRS