V.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac prisustvovao je sinoć završnoj manifestaciji na Jahorini povodom otvaranja skijaške sezone na ovoj planini – „Ski-opening“. U protekla tri dana Jahorina je ponovo pokazala da je centar zbivanja i lider u regionu, sa namjerom da to i ostane.

Investiciono-razvojna banka Republike Srpske do sada jr snažno finansijski i na svaki drugi način podržala realizaciju brojnih razvojnih i kapitalnih projekata od značaja za turističku ponudu Jahorine. Zahvaljujući tome Jahorina je danas svojevrsni biser u turističkoj ponudi Republike Srpske i regiona.

V.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac rekao je da IRBRS putem svojih fondova korporativno upravlja Olimpijskim centrom Jahorina u ime Vlade Republike Srpske.

„Ljudi Olimpijskog centra su na pravom mjestu i znatno su doprinijeli da olimpijska ljepotica bude skijaški centar prepoznatljiv širom svijeta. Mi smo uključeni u sve planove koje je usvajao Nadzorni odbor i podržavamo sve što se tiče razvoja Jahorine“, istakao je Vrhovac.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je da Jahorina živi 365 dana, jer u kontinuitetu uspijeva da poveže ljetnu i zimsku sezonu. On je istakao da su svi vrijedno radili tokom godine da bi posjetioce Jahorine u zimskoj turističkoj sezoni dočekali novi sadržaji i da tim Olimpijskog centra uvijek traži najbolja rješenja za planinu.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Ljevnaić naglasio je da je Jahorina najmoderniji ski-centar u regionu u koji je uloženo 160 miliona KM i da ostvaruje odlične rezultate uz pomoć Vlade Republike Srpske, predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i Investiciono-razvojne banke Rešublike Srpske.

On kaže da je Centar imao izuzetno veliki izazov kada je u pitanju skijanje, jer je decembar najtopliji u posljednjih 20 godina, ali da su uprkos visokoj temperaturi, zahvaljujući najmodernijem sistemu osnježavanja, uspjeli da osposobe i puste u rad poligon Poljice. Ljevnaić je istakao da je Olimpijski centar uložio maksimalne napore za pripremu skijanja i da spremno čekaju povoljne uslove za pokretanje skijališta.

Završnici manifestacije prisustovao je i predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina“ Nedeljko Elek.

„Ski opening“ je u protekla tri dana ponudio posjetiocima Jahorine dobru zabavu. Osim skijanja više hiljada gostiju Jahorine uživalo je u muzičkim hitovima Željka Joksimovića, koji je rekao da mu je drago što je ponovo na Jahorini i da će se uvijek rado odazvati pozivu.Prije toga je održan koncert Marije Šerifović, a gosti su imali priliku da se zabave i uz hitove Prljavog kazališta i uz nastup Dejana Lazovića.

prijedor24h