Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku danas je u Banjaluci uručena nagrada “Kapetan Miša Anastasijević” za ličnost godine.

Dodiku je nagrada uručena na svečanosti “Od Kapetana Miše do Nikole Tesle” u Kulturnom centru Banski dvor.

Potpredsjednik Vlade Srbije Siniša Mali dobitnik je nagrade “Kapetan Miša Anastasijević” za unapređenje saradnje Srbije i Republike Srpske.

Zbog jačanja saradnje Mađarske sa Republikom Srpskom i BiH uručena je nagrada ambasadoru Mađarske u BiH Kristijanu Pošu.

Ministru finansija Republike Srpske Zori Vidović uručena je navedena nagrada zbog visokog profesionalizma i stručnosti u radu državnih organa.

Nagrade su uručene specijalisti fizikalne medicine i rehabilitacije iz Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” Snježani Novaković Bursać i privredniku Mladenu Milanoviću.

Dobitnici nagrade su gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, šef Odjeljenja intenzivne njege i terapije Klinike za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vesni Novaković i predsjedniku Privredne komore Republike Srpske Peri Ćoriću.

Nagrade su uručene i gradonačelniku Gradiške Zoranu Adžiću, generalnom direktoru “Voda Srpske” Miroslavu Milovanoviću i direktoru kompanije “Sanino” Radovanu Pazureviću.

Dobitnici nagrade su i vlasnik kompanije “Tropik” Mirko Risović, predsjednik područne Privredne komore Banjaluka Goran Račić, a najbolji poslovni partner je “IRM – Bor” iz Zvornika.

Nagrade su, takođe, uručene preduzeću “Metaleks” iz Prnjavora, direktoru Zavoda za zapošljavanje Miroslavu Vujičuću, profesoru Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Marijani Kapović Solomun, Milijani Okilj iz Republičkog zavoda za zaštitu istorijskog i prirodnog nasljeđa i glavnom i odgovornom uredniku “Glasa Srpske” Borjani Radmanović Petrović.

Izvor: Agencije