Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je potpisao ugovore sa privrednicima za dodjelu podsticajnih sredstava za privredu po raznim osnovama.

” Željeli smo da pomognemo koliko možemo da privrednici osjete podršku grada jer je zahtjeva bilo mnogo .Ovo je i pokušaj da domaće privrednike stavimo u povoljniji položaj u odnosu na strane investitore i dio mjera u cilju stvaranja povoljnog poslovnog ambijenta u našem gradu “, rekao je Javor.

Grad Prijedor je za 2022. godinu odobrio podsticajna sredstva za privredu po raznim osnovama (nabavka mašina, opreme i alata, samozapošljavanje, zapošljavanje i sertifikacija odnosno resertifikacija) u ukupnom iznosu od oko 650.000 KM. Ovim podsticajima je podržano samozapošljavanje 81 lica, zapošljavanje 113 lica i 4 privredna subjekta za uvođenje standarda kvaliteta , a obezbijeđena je podrška za preko 20 malih i srednjih preduzeća.
Nakon uvida u dostavljenu dokumentaciju i ocjene prijava, a prema pravilnicima o dodjeli odlučeno je da se za jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća dodijeli 238.832 KM za 21 privrednog subjekta, za jačanje konkurentnosti sektora građevinarstva, informatike i ostalih uslužnih djelatnosti 57.591,91 KM za 18 privrednika, za samozapošljavanje nezaposlenih lica i žensko preduzetništvo 252.000 KM za 81 subjekta, za zapošljavanje mladih visokoobrazovanih kadrova do 30 godina starosti 95.500 za 63 subjekta i za zapošljavanje novih radnika i za podšrku uvođenju standarda 5.396,18 KM za četiri privredna subjekta.

Izvor: prijedorgrad