Na području Policijske uprave Prijedor ove godine evidentiran je 151 slučaj zloupotrebe droge, od kojih 49 krivičnih djela i 102 prekršaja iz ove oblasti.
Tom prilikom oduzeta je određena količina različitih vrsta droge, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.
U saopštenju se navodi da je, povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti, danas na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru dijeljen promotivni materijal pod nazivom “Porodica je nit koja život znači!”.
Građanima su dijeljeni edukativni leci koji, između ostalog, sadrže osnovne informacije o najčešće upotrebljavanim vrstama droge, njihovom štetnom djelovanju, ali i korisni savjeti koji će pomoći roditeljima da prepoznaju ponašanje djeteta, odnosno da identifikuju prve simptome koji bi ukazali na eventualno konzumiranje droge.
U svim organizacionim jedinicama na području ove uprave preduzimaju se preventivne aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti.
Tim povodom iz Policijske uprave Prijedor je upućen apel građanima, ali i nadležnim institucijama da se uključe u aktivnosti sprečavanja zloupotrebe droge, kako bi zaštitili prije svega mlade ali i ostale građane od bolesti zavisnosti.

Izvor: SRNA/kozarski