Zbog izlivanja bujičnih voda na području Prijedora večeras je preventivno zatvorena dionica pruge Prijedor-Omarska, kako ne bi došlo do ugrožavanja bezbjednosti željezničkog saobraćaja, saopšteno je iz preduzeća “Željeznice Republike Srpske”.Ova mjera primijenjena je od 18.30 časova.

Iz “Željeznica” navode da pruga za sada još nije ugrožena, iako je voda pored saobraćajnica opkolila i prugu na pojedinim dionicama.

– Sve raspoložive ekipe za održavanje pruga `Željeznica Republike Srpske` su na terenu, postupajući po uputstvima Plana zaštite i spasavanja u vanrednim situacijama i prate situaciju – dodaju iz ovog preduzeća.

Na terenu su angažovane, kako se navodi, i nadležne službe “Željeznica Republike Srpske” i u stalnom kontaktu sa Civilnom zaštitom grada Prijedora, prate situaciju sa kretanjem površinskih voda i vodostaja rijeka u rejonu pruge na području grada.

– `Željeznice Republike Srpske` zahvaljuju za razumijevanje i strpljenje svim korisnicima željezničkih usluga, dok traje vanredna situacija uzrokovana elementarnom nepogodom na području grada Prijedora – dodaje se u saopštenju.

Autor: SRNA/Srpskainfo