Kara Delevinj je bolnici donirala svoj orgazam kako bi otkrili zašto muškarci češće doživljavaju vrhunac i šta se događa s tijelom nakon njega.

Istraživači su uporedili njene uzorke krvi, koje su uzeli prije i poslije masturbacije koja je završena orgazmom i otkrili da je njeno tijelo proizvelo supstancu sličnu onoj koja se nalazi u kanabisu.

Zbog toga se manekenka poslije orgazma osjećala toliko dobro.

U dokumentarcu BBC-ja pod nazivom “Planet Seks s Karom Delevinj”, manekenka je upoznala stručnjake, ljekare Johanesa Fusa i njegovu suprugu Saru Biderman s klinike Hamburg-Eppendorf, koji proučavaju promjene na mozgu nakon doživljavanja intimnog zadovoljstva.

“Mislim da je ženska intimna želja definitivno potisnuta. Znam iz svog ljubavnog života koliko žene mogu biti intimne pa biste pomislili da bi u 21. vijeku muškarci i žene trebali imati podjednako zadovoljavajući intimni život, zar ne? Pa pripremite se za šok. Kada je u pitanju orgazam, postoji definitivna razlika među polovima. Naučnici kažu da 95 odsto heteroseksualnih muškaraca doživljava vrhunac tokom odnosa, ali samo 65 odsto heteroseksualnih žena to pođe za rukom”, rekla je Kara u ovom dokumentarcu.

Izvor: Agencije