ПРИЈЕДОР, 11. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Дионица пруге Приједор – Омарска и даље је затворена за жељезнички саобраћај због изливања бујичних вода на овом подручју, саопштено је из Жељезница Републике Српске /ЖРС/.

Dionica pruge Prijedor – Omarska i dalje je zatvorena za željeznički saobraćaj zbog izlivanja bujičnih voda na ovom području, saopšteno je iz Željeznica Republike Srpske.

Z ŽRS navode da je oštećena kontaktna mreža usljed pada drveta na području između stanica Omarska i Potkozarje i da su stručne službe Željeznica Republike Srpske na terenu i rade na otklanjanju kvara i uspostavljanju telefonskih veza, do čijeg je prekida došlo između stanica Novi Grad Dobrljin i Dobrljin – Volinja.

Voda je tokom noći ušla u radionicu u Omarskoj i u depo u Prijedoru.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

– Dežurne ekipe Sekcije za održavanje pruga Banjaluka konstantno su na terenu, prate situaciju i vrše pregled ugroženih dionica – navodi se u saopštenju.

Željeznice Republike Srpske organizovale su autobuski prevoz za putnike na relaciji Omarska – Dobrljin.

Nadležne dežurne službe Željeznica Republike Srpske preduzimaju neophodne mjere i radnje kako bi se zaštitila željeznička imovina na ugroženom području.

– Prema informacijama koje stižu sa terena, voda na području Omarske i Prijedora u blagom je opadanju – navodi se u saopštenju.

Autor: SRNA/Srpskainfo