U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, sa lokalno slabom kišom na jugu i jugozapadu.

Jutro će biti pretežno vedro, ali veoma hladno, uz malu oblačnost. Umjerenog do jakog mraza biće u višim, ali i nižim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana biće pretežno sunčano vrijeme, a kasnije poslije podne i uveče očekuje se porast oblačnosti sa jugozapada.

Duvaće vjetar slab, uglavnom sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura biće od minus šest do nula, na jugu do četiri, a dnevna od minus jedan do pet, na jugu do devet stepeni Celzijusovih, podaci su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas je bilo oblačno vrijeme, ponegdje je zabilježen slab snijeg, a u Hercegovini slaba kiša.

Temperatura u 13 časova: Ivan Sedlo minus četiri, Kneževo i Sokolac minus tri, Drinić i Mrkonjić Grad minus dva, Sarajevo, Mrakovica i Srebrenica minus jedan, Bugojno, Jajce i Tuzla nula, Bijeljina, Zvornik, Ribnik, Drvar, Gradačac i Zenica jedan stepen.

U Banjaluci, Višegradu, Doboju, Kalinoviku, Novom Gradu, Bihaću, Livnu i Sanskom Mostu izmjerena su dva stepena, u Gacku, Nevesinju, Prijedoru i Rudom tri, Širokom Brijegu pet, Bileći i Mostaru šest, Trebinju sedam, Stocu osam, te Neumu devet stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo