Silovatelj Igor Bogdanović, a koji je u Srbiji odslužio kaznu od 15 godina zatvora zbog silovanja dvije maloljetnice u Beogradu, pronađen je danas u Banjaluci, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Naš izvor otkriva da će on još danas napustiti BiH i vratiti se u Srbiju.

Izvor Srpskainfo pojasnio je kako je tekla akcija pronalaska Bogdanovića.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka operativnim radom na terenu došli su do saznanja da se Bogdanović nalazi u Banjaluci.

– Inspektori su preduzeli brojne radnje uz svojih nadležnosti i  on je identifikovan i utvrđeno je da boravi u jednom hostelu u Banjaluci – kaže izvor Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, o svemu je odmah  obaviještena i Služba za poslove sa strancima.

– Pošto nije prijavio boravak i radi se o opasnoj osobi, njemu je odmah izdato rješenje kojim mu se otkazuje boravak u BiH i naređuje da napusti državu – pojašnjava sagovornik Srpskainfo.

Dodaje je Bogdanović upravo na putu da napusti BiH i da pređe u Srbiju.

– Radi se o veoma opasnoj osobi koja je u Beogradu pretukla i silovala dvije maloljetnice, a pokušao je silovati još jednu. Na sreću, banjalučka policija ga je pronašla i on je morao izaći iz BiH – kaže pomenuti izvor.

Ističe da iako je ta osoba prošla neku vrstu rehabilitacije, da je ipak bolje da nije u našem gradu.

On je proglašen krivim u sudu u Beogradu zato što je 13. decembra 2007. godine, oko 14 časova, u Ulici braće Srnić prinudio na obljubu maloljetnu djevojčicu. Kako je utvrdio sud, najprije stavio ruku preko usta, a potom je ugurao u lift koji je zaglavio između spratova. Potom je više puta ošamario djevojčicu, a zatim se seksualno iživljavao nad njom. Bogdanović je, kada je završio, zaprijetio joj da će je ubiti ako nekome bilo šta kaže, a zatim je pobjegao.

Bogdanović je počinio još jedno krivično djelo i to samo dva dana prije prvog u Ulici vojvode Šupljikca. Prema presudi, Bogdanović je pratio svoju žrtvu, a kada je vidio da djevojčica otključava vrata, sačekao je nekoliko minuta i pozvonio. Kada je djevojčica upitala: „Ko je?”, on je odgovorio: „Tata”.

Ne sumnjajući da joj prijeti opasnost, ona je otvorila ulazna vrata kuće, i kada je vidjela da pred njima nije njen otac pokušala je brzo da ih zatvori. Bogdanović je, međutim, uspio da stavi nogu između vrata i praga. Uz prijetnju da je gotova ukoliko bude pisnula, napasnik je natjerao djevojčicu da pođe do sobe na spratu i skine donji veš. Zatim je seksualno zlostavljao.

Dvije nedelje kasnije, Bogdanović je napao i treći put. U Ustaničkoj ulici povukao je žrtvu, takođe maloljetnicu, do ulaza zgrade, a kada su došli između prvog i drugog sprata, naredio je da ga oralno zadovolji. Kako je ona odbila to da uradi, napasnik je nekoliko puta udario u glavu.

Djevojčica je počela da se otima, udara nasilnika i vrišti. Bogdanović nije uspio u svojoj namjeri jer je jedan od komšija čuo dječije vapaje i pobjegao je.

On je kasnije pronađen i uhapšen.

Izvor: Srpskainfo