U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u noći i ujutro, uz zahlađenje, dok se na sjeverozapadu uz pad temperature može javiti i kiša koja se ledi pri tlu.

Tokom prijepodneva padavine će biti slabe, a tokom dana prestaju u većini mjesta, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalna temperatura vazduha biće od dva do šest, na jugu do 12 stepeni, u višim predjelima od nula, a maksimalna od četiri do 10, na jugu do 15 stepeni, u višim predjelima od dva stepena Celzijusova.

Vjetar slab do umjeren, južni, poslije podne u skretanju na sjeverne smjerove.

Danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, kiša je zabilježena u Hercegovini, istočnim i jugoistočnim područjima, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 13 časova: Bjelašnica četiri, Novi Grad i Srbac devet, Prijedor i Ivan sedlo 11, Gacko, Kalinovik, Kneževo i Gradačac 12, Bijeljina, Višegrad, Mrakovica, Nevesinje i Sanski Most 13, Doboj, Rudo, Sokolac i Livno 14, Banjaluka, Bileća, Drvar i Zvornik 15, Mrkonjić Grad, Trebinje, Bugojno i Široki Brijeg 16, Mostar i Sarajevo 17, Srebrenica, Neum i Stolac 18, Bihać, Tuzla i Zenica 20 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo