Jelena Trivić je za sada promašena investicija, međutim nije kraj, kaže Siniša Vidović, zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske.

Poslije brojnih pokušaja opstrukcija i po konačnom završetku izbora u Republici Srpskoj i BiH, jasno je da je Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika ostvario istorijski uspjeh, dobijanjem povjerenja građana na svim nivoima vlasti, i posebno važno – kao suvereni politički faktor u Sarajevu na korist srpskog naroda. I dok se novi sastav institucija postepeno uspostavlja, prema ocjenama analitičara došlo je vrijeme otrežnjenja za Jelenu Trivić i Partiju demokratskog progresa, kao i polaganja računa stranim ambasadama, koje ne vole prazna obećanja –  kaže Vidović.

Vidović poručuje da nije tajna da je PDP “britansko čedo”, i dodaje da je neizvjesno šta sada kada “ono nije maturiralo i ostalo je bez perspektive”?

– Planovi su mijenjani više puta: plan je bio da Trivićka pobijedi, kada nije pobijedila plan je bio da se izazove haos zbog male razlike u glasovima, kada nije bilo male razlike u glasovima plan je bio da se novim brojanjem smanji razlika i izazove haos –  ističe Vidović.

Vidović dodaje da je plan bio da Republika Srpska sklizne u haos.

– Iako je njeno povlačenje iz politike jedina logična opcija, naročito jer PDP u svakom trenutku može da se raspadne potezom pera Draška Stanivukovića, strani partneri insistiraju da Trivićka nastavi svoj politički angažman, dok se ne povrati ono što je u nju uloženo –  ističe Vidović.

Vidović smatra da je ideja da se Trivićka okuša u Srbiji.

– Najnovija ideja je da se Trivićka okuša u Srbiji, da proba da pronađe srodne organizacije sa istih britanskih i američkih kratkih kurseva demokratije za zaostale narode, te da se ‘rebrendira’ i jednog dana politički vrati u Republiku Srpsku, jer će je u suprotnom Britanci knjižiti kao reshod – zaključio je Vidović.

Izvor: Srpskainfo