Elena Đurica pobjednica je 22. Festivala  “Djeca pjevaju hitove – Novogodišnje karaoke”, koji je održan u Sportskoj dvorani “Mladost”.

Četrnaestogodišnja Đurica koja je inače učenica Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Prijedora kaže da nije očekivala pobjedu.

-Otpjevala sam pjesmu “Jedina” od Tošeta Proeskog. Utisci su odlični. Sa velikim brojem učesnika sam se sprijateljila, jer svi su stvarno bili fenomenalni i jako mi je drago što sam osvojila prvo mjesto-rekla je Đurica.

Drugo mjesto osvojio je Nikola Bojić iz Osnovne škole “Branko Ćopić” Prijedor sa pjesmom “Dođi” grupe Parni valjak. Treće mjesto osvojila je Mia Milunović iz Osnovne škole “Petar Kočić” Prijedor sa pjesmom “Ništa tvoje” od Ilme Karahmet.

Direktor festivala “Djeca pjevaju hitove – Novogodišnje karaoke” Rajko Lekanić ističe da su organizatori zadovoljni ovogodišnjim festivalom, kao i svim prethodnim.

-Ja bih izrazio zadovoljstvo sa uspjehom koji je postignut ove godine. Mi smo u septembru krenuli sa pripremama. Oko  500 učenika se kandidovalo, a audicije su odražne u školama i uspješno se plasiralo 35 izvođača-izjavio je Lekanić.

On je dodao da je nastupalo i sedam plesnih grupa, te da je na sceni tokom tri sata trajana festivala bilo 183 đaka.

Izvor: kozarski