U protekla tri dana, u Srpskoj je testirano 196 laboratorijskih uzoraka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 27 osoba, a preminuo je jedan oboljeli.

Među novozaraženima, radi se o 15 muškaraca i 12 žena od kojih je troje mlađe, 12 srednje i 12 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, u petak, 16. decembra, prijavljene su tri osobe iz Banjaluke, po dvije iz Bijeljine i Istočnog Novog Sarajeva, po jedna iz Istočne Ilidže, Laktaša, Pala, Prijedora, Rudog i Čelinca. Za vikend, 17. i 18. decembra, prijavljeno je šest osoba iz Banjaluke, po dvije iz Zvornika i Laktaša, po jedna iz Gackog, Prnjavora, Ribnika i Teslića.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 120.234 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 6.590 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. Testirano je ukupno 449.525 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 97, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 61, a u ostalim bolnicama 36. Na respiratoru su tri osobe, u UKC Srpske.

Izvor: Srpskainfo