Srbija, Italija i fudbalski svijet oprostili su se od Siniše Mihajlovića. Nakon službe u Bazilici Svete Marije, anđela i mučenika u Rimu, kojoj su prisustvovale brojne fudbalske legende, predstavnici klubova i navijači, Mihajlović je sahranjen na groblju u krugu najbliže porodice.

Nakon što je završeno opelo, kovčeg sa tijelom Siniše Mihajlovića iznijet je ispred Bazilike, odakle je uz aplauze, pjesmu navijača i bakljadu, krenuo put groblja.

Na posljednjem ispraćaju legendarnog fudbalera, uz suprugu Arijanu, šestoro djece, majku, brata, prijatelje, brojne navijače i poštovaoce okupili su se i nekadašnji Mihajlovićevi saigrači iz klubova i jugoslovenske reprezentacije, predvođeni njegovim kumom Dejanom Stankovićen.

Mihajlovića su na vječni počinak ispratili i Dragan Stojković Piksi, Vladimir Јugović, Dragiša Binić, Slaviša Јokanović, Zoran Mirković, Gordan Petrić i Aleksandar Kolarov, a vijenac su poslali i nekadašnji reprezentativci Јugoslavije i Hrvatske Zvonimir Boban i Robert Prosinečki.

Od Mihajlovića su se oprostili i delegacija Crvene zvezde, igrači Lacija, predvođeni srpskim reprezentativcem Sergejom Milinkovićem Savićem i fudbaleri Bolonje, koju je Mihajlović donedavno trenirao.

Mihajlović /53/ preminuo je u petak, 16. decembra, poslije duge borbe sa leukemijom.

Autor: RTRS