Dok većina Prijedorčana spava, ima i onih kojima je posao da budu budni. U svakom trenutku moraju da budu spremni da pomognu sugrađanima. Vatrogasci, policajci, ljekari – svi su u pripravnosti 24 časa. Ako negdje plane, zove se 123. Noćne smjene su, kažu, uobičajena stvar.

“Vatrogasci, često, na teren idu sa policijom. Noću ne miruju lopovi ili nesavjesni vozači…javni red i mir se često narušava noću. Ako neko nešto želi da prijavi – 122. Tu su od jutra do sutra”, kaže Ognjen Anđić, vatrogasac.

“Ako, ne daj Bože, tokom noći zaboli, u Hitnoj su spremni. Osim u ambulanti, prvu pomoć često pružaju na terenu. 124 noću često zvoni”, kaže Dejan Maksimović, policajac PU Prijedor.

“I tu do izražaja dolazi timski rad. Ljekari hvale policajce i vatrogasce, ovi njih. I tako treba da bude. Prijedorčani mogu mirno da spavaju znajući da su ovi ljudi spremni da pomognu kad god, i šta god, treba. To što rade noću, kažu, najmanji je problem. Važno je da sve bude u redu i da sugrađani budu dobro”, kaže Slavica Lazić, specijalista urgentne medicine.

Izvor: ATV