Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da asfaltiranje puta Busnovi – Radin Gaj finansiraju Vlada Republike Srpske i Šumsko gazdinstvo Prijedor sa po 300.000 KM.

On je prilikom obilaska radova rekao novinarima da je u pitanju put dužine 3,6 kilometara i širine četire metra, da su pripremni radovi počeli prije nekoliko dana, a asfaltiranje prije dva dana.
“Očekujem danas da budu svi radovi završeni”, dodao je Javor.
On je podsjetio da je projekat odabran na bazi razgovora gradskih vlasti sa mještanima na redovnim sastancima s mjesnim zajednicama, a da je ovdašnjem prisustvovalo njih više od 70.

“Samo na takav način ćemo ubuduće i raditi, a ne sokak prema nečijoj kući, vikendici ili prema nečijoj rodbini, kako je loša praksa bila prethodnih godina”, naveo je Javor.
On je dodao da je proteklih dana asfaltiran jedan sokak u zaseoku Bakali u Jelićki u dužini od 650 metara, kao i plato i pristupni put u Omarskoj, takođe po sugestiji mještana, a da je vrijednost tih radova 140.000 KM.
“Radilo se u kontinuitetu. Mogu da poručim da ćemo naredne godine raditi još više. Biće tu dosta infrastrukturnih projekata i, mogu slobodno reći, i vrijednih kapitalnih projekata”, najavio je Javor.
Direktor Šumskog gazdinstva Prijedor Saša Bursać rekao je da je elementarna nepogoda prije nekoliko godina na ovom području dovela do vanredne eksploatacije oko 25.000 kubika, kao i do vanrednog prihoda, te se preduzeće odlučilo da u dionicu Biljeg – Radin Gaj uloži 300.000 KM.
“Ovuda i Šumsko gazdinstvo Prijedor i naši poslovni partneri veoma često saobraćamo i imamo ogromne potrebe da ovaj put bude što bolji i služiće i lokalnom stanovništvu i nama”, istakao je Bursać.
Stanko Krivaja je mještanin zaseoka Krivaja kaže da čeka decenijama na ovaj put koji povezuje Banjaluku, Sanski Most, Tramošnju, Omarsku i mnoga sela.
“Ipak, drugačije će narod biti sad ovdje, da nam omladina ne ide, da nam djeca ostaju, jer put je najvažniji. Ja se sjećam prije 30 godina, kad sam ovuda vozio autobus za Bronzani Majdan, to je bilo rupe, makadam, uslovi nikakvi, a sad, kad prođem samo juče i danas, puno je drugačije”, dodao je Krivaja.

Izvor: prijedorgrad