Dok su svi u predprazničnoj euforiji uposleni razmišljajući kako će druge usrećiti, s druge strane drugi razmišljaju kako će nekoga rastužiti.

Prevarante u vezi sa izdavanjem prostora za doček Nove godine ne manjka ni ove godine, pa je tako sve više vikendica na Vlašiću koje izdaju osobe iz susjedne Srbije.

Isti slučajevi događali su se i prethodnih godina, mali broj je završio u policijskim zabilješkama no, koliko nam je poznato, nijedan nije razriješen.

Bh. građani koji su novac štedili tokom godine ili prethodnih mjeseci za najluđu noć u godini ostali su uskraćeni za isti, a praznik su dočekali u suzama praznih džepova, piše Hayat.

Metode kojim se prevaranti služe su iste kao i ranije, kreiraju po nekoliko Facebook profila a zatim u grupama u kojim se objavljuju oglasi za iznajmljivanje smještaja postavljaju oglase. Kada se odlučite kontaktirati osobu preusmjeri vas na komuniciranje privatnim porukama, što u početku se ne čini sumnjivo.

U toku komunikacije dobijate sve fotografije vikendice ili kuće koju ste željeli unajmiti što je ključni i završni korak pored nekih osnovnih detalja koje dobijete na upit.

Izvor: Agencije/ATV