U toku su završni radovi na asfaltiranju putnog pravca Busnovi-Radin Gaj. Mještani Busnova dugo su čekali na ovaj asfalt. Taj put je, kažu, od velikog značaja, jer ih povezuje sa Banjalukom, Sanskim Mostom i Omarskom. Infrastruktura je, smatraju, veoma važna za normalan život.

“Da nam omladina ne ide, da mladi ostaju, jer put je najvažniji. Sjećam se kada sam prije 30 godina vozio autobus ovuda za Bronzani Majdan, to je bila rupa na rupi. Sada kad prođem, puno je drugačije”, rekao je Stanko Krivaja, jedan od mještana.

Izvođač radova je prijedorska firma „Prijedorputevi“, a vrijednost je 600.000 maraka. Od toga, 300.000 maraka obezbijedila je Vlada Srpske, a isto toliko Šumsko gazdinstvo Prijedor.

“Prihodovali smo značajna sredstva u Šumama RS i izrazili smo želju da učestvujemo u izgradnji ovoga puta. Sastavlja se put Biljeg-Radin Gaj. Učestvovali smo sa 300.000 maraka za izgradnju ovoga puta”, istakao je Saša Bursać, direktor Šumskog gazdinstva Prijedor.

Pored ovoga, u planu je asfaltiranje i drugih putnih pravaca, kaže gradonačelnik, Slobodan Javor.

“Kako sam i prethodnih dana najavio, u toku su obilasci mjesnih zajednica i ja pozivam mještane da dođu na sastanke u svoje mjesne zajednice, da iskažu potrebe i probleme. Ovo je rezultat tih sastanaka. Opredijelili smo se da asfaltiramo ovaj putni pravac, a ne put prema nečijoj kući ili vikendici, kao što je bila loša praksa prethodnih godina”, dodao je on.

Pored ovoga, asfaltiran je i put u zaseoku Bakali u Jelićkoj, kao i plato ispred Pošte u Omarskoj. Za ove namjene utrošeno je 140.000 maraka.

Izvor: kozarski