Vršilac dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske Dražen Vrhovac izjavio je Srni da nema onih koji su u radnom odnosu, a ne dolaze na posao, te dodao da pozitivni rezultati IRB-a govore o odnosu zaposlenih prema poslu.

Vrhovac je naveo da se nije pronašao niti on niti radnici IRB-a u pozivu predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i predsjednika Srpske Milorada Dodika.

“Vjerujem da i oni znaju kome su uputili poziv, ali ću svakako poslati odgovor. Mislim da smo dokazali i rezultatom, ne samo finansijskim, nego i premašivanjem planova da smo radili i iznad mogućnosti koje smo imali”, rekao je Vrhovac.

On je podsjetio da je prostorije IRB-a u maju zahvatio požar, a da uprkos tome nije bilo zastoja u radu i da su zaposleni pokazali visok stepen odgovornosti te su jedno vrijeme radili od kuće i u otežanim uslovima.

U dopisu koji je upućen iz kabineta predsjednika Vlade, ministri i direktori republičkih uprava i upravnih organizacijau obavezni su da do kraja godine raskinu ugovore o radu sa svim licima koja se vode kao zaposlena, a ne pojavljuju se i ne dolaze na posao.

Autor: SRNA/banjaluka.net