Njemački Bild ponovo piše o Mirnesi S. iz Busovače koja je navodno ukrala milion evra u Štutgartu.

Bild je otkrio da se njen stan nalazio na trećem spratu u neupadljivoj stambenoj zgradi u Kanštatu. Odatle je samo 250 metara do glavnog ulaza kancelarije kriminalističke policije.

Ona je u oktobru, radeći za kompaniju koja je između ostalog obavljala i poslove transporta novca u Štutgartu, ukrala milion evra. Stavila je novac u crnu torbu i nestala.

Danas je njen stan prazan, a policija je promijenila bravu.

Na vratima njenog stana visi rukom ispisana poruka glavne inspektorke: “Vaš profilni cilindar je zamijenjen! Pravi ključevi su kod policije.”

Bild saznaje da se Mirnesa u ovaj stan uselila u ljeto 2021. godine, a njena komšinica je novinarima kazala da joj se predstavila kao direktorka ekspoziture i da radi od podneva do naveče.

Portparol policije izjavio je da su dobili brojne dojave o Mirnesi.

– Da. Dobili smo zaista dosta dojava. Veliki broj baš tokom Božića. Ali, očigledno da je riječ o starim saznanjima i informacijama jer je ona i dalje na slobodi. Očigledno joj nismo uspjeli ući u trag – rekao je.

Prodavačica u pekari je za dotičnu rekla da je “živjela vrlo povučeno.”

– Samo sam je ponekad viđala kako šeta sa svojim zgodnim partnerom i psom – dodala je.

Njemački mediji su, tragajući za dokazima, shvatili da njeni prijatelji na društvenim mrežama slave Mirnesim poduhvat i ismijavaju policiju.

– Ona je najtraženiji kriminalac u Njemačkoj. Njeni prijatelji slave zlu plavušu Mirnesu S. – piše Bild.

Izvor: Srpskainfo