Vlada Republike Srpske donijela je odluku o isplati jednokratne novčane pomoći od po 100 KM iz republičkog budžeta za oko 17.000 boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata koja će početi narednih dana.

Novčana pomoć biće isplaćena borcima od prve do pete kategorije, mlađim od 60 godina, kojima je na osnovu Odluke o isplati mjesečnog novčanog primanja socijalno ugroženim nezaposlenim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske od prve do pete kategorije uspostavljena isplata mjesečnog novčanog primanja, te borcima od prve do pete kategorije, starijim od 60 godina za koje je ažurirana socijalna karta, a prema kojoj se nalaze u stanju socijalne potrebe, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

Isplata jednokratne pomoći za oko 17.000 demobilisanih boraca iz ovih kategorija počeće u narednim danima, za šta je u budžetu Republike Srpske obezbijeđeno oko 1,7 miliona КM.

Ovo je do sada četvrta isplata jednokratne pomoći od 100 КM demobilisanim borcima u toku 2022. godine. Jednokratna pomoć od 100 КM, u toku ove godine, isplaćena je u martu, junu, septembru i decembru, podsjećaju iz Vlade Srpske.

Izvor: Srpskainfo