U prilazu na aerodrom Urije u Prijedoru oko 15 časova došlo je do pada manjeg sportskog aviona.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da su dva lica smrtno stradala. Na terenu su ekipe policije, vatrogasaca i Hitne pomoći.

Kako RTRS nezvanično saznaje poginuli su dugogodišnji instruktor letenja Ljubiša Aramanda i njegova kćerka Andreja. Aramanda je bio i instruktor jedriličarstva i pilot, planinar, član PD Klekovača i predsjednik Planinarskog saveza Republike Srpske.

– O navedenom je obaviještena Direkcija za civilno vazduhoplovstvo Bosne i Hercegovine, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i Tužilaštvo BiH koje je nadležno za postupanje i dalje informisanje – navedeno je u saopštenju PU Prijedor.

Foto: RTRS

Nakon zaprimanja informacije o nesreći na području Prijedora, dežurni tužioc Tužilaštva BiH, dao je upute policijskim agencijama i nadležni tijelima za civilno vazduhopovstvo, kojima je tražio osiguranje mjesta događaja, kao i poduzimanje svih potrebnih aktivnosti, kako bi se utvrdili svi detalji i informacije u vezi sa navedenim događajem.

Foto: RTRS

Foto: RTRS

Navode da će biti izvršeno prikupljanje svih podataka i dokumentacije o navedenom letu, letjelici, mjestu uzlijetanja, predviđenom kretanju, kao i osobama koje su upravljale i nalazile se u letjelici, kao i svim drugim okolnostima, potrebnim za utvrđivanje svih činjenica povezanih sa nesrećom u kojoj ima smrtno stradalih osoba.

Autor: RTRS