Nemanja Vasić je na kruzeru obišao svijet. A onda se vratio u rodni kraj i okrenuo seoskom turizmu. Odlučio je da u Šipovu, na izvoru Plive, i nemoguće postane moguće. Pa čak i to da turisti dođu „Na kraj svijeta“. Baš tako je nazvao svoje seosko domaćinstvo.

“Bio sam na kraju svijeta i obišao tih dosta lokacija. I ovo domaćinstvo je stvarno na kraju ulice, na kraju sela. I onda sam se inspirisao da bih se izdvojio iz mase smještaja da napravim tu priču na kraju svijeta”, kaže Nemanja Vasić, seosko domaćinstvo “Na kraju svijeta”, Šipovo.

Kreativnost se pokazala kao pun pogodak. Turisti na izvor Plive svakodnevno stižu.

“Ovdje je prelijepa priroda. I prelijepo je stvarno. Putovao sam po čitavom svijetu, ali sad sam došao na kraj svijeta. Ono, fasciniran sam prirodom. Čak sam ga pitao da li želi prodati ovu kuću, da kupim sebi, da živim ovdje”, kaže Eldin, gost iz Njemačke.

Od prodaje, ipak, nema ništa. Vasići su se dobro organizovali i imaju mnogo planova.

Seosko domaćinstvo na kraju svijeta postalo je porodični biznis. Ovdje na ovom mjestu otac, majka i sin, vrijedno dočekuju goste sa svih strana svijeta.

Majka je zadužena za domaće specijalitete iz Šipova. Otac i sin obavljaju sve druge poslove.

“Posao ide ekstra. Ovo je stvarno za sve ljude koji hoće da rade i žive. Turizam ima širok opseg djelatnosti i mogu ljudi da žive od toga”, kaže Slobodan Vasić, otac.

Atmosferu u ovom domaćinstvu dodatno podgrije i Nemanjina gitara. Mladić pjeva i svira. A osim što se bavi turizmom i muzikom, on je i jedan od najmlađih poštara u Šipovu. Svojim primjerom, kaže, mladim ljudima poručuje da se okrenu selu. Od posla na ognjištu, priča, nema ništa ljepše.

Izvor: ATV