Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Sevlid Hurtić prisustvovao je danas u Prijedoru isporuci 372 paketa osnovnih životnih namirnica za korisnike prava na novčanu pomoć prijedorskog Centra za socijalni rad. Uručeni paketi su vrijednosti oko 45.000 KM i dio su od 3.772 paketa čija je podjela u Srpskoj počela prije Nove godine i trebalo bi da se završi do polovine ovog mjeseca.
“Zadovoljni smo što je na vrijeme isporučeno. Sada je na Centru za socijalni rad Prijedor da se završi do kraja cijeli proces prema ljudima koji dobijaju ovu pomoć”, rekao je Hurtić novinarima u Prijedoru.
On je istakao da je politika resornog ministarstva obilazak svih lokalnih zajednica kojima Vlada pomaže i da se vidi da li distribucija pomoći ide prema zacrtanom planu.
Direktor Centra za socijalni rad Prijedor Milorad Radić pojasnio je da su paketi osnovnih životnih namirnica namijenjeni isključivo korisnicima prava na novčanu pomoć posredstvom ovog centra.

“Ima tu nedoumica, jer se javljaju i korisnici tuđe njege i pomoći, lične invalidnine i drugih primanja, misleći da i oni imaju pravo na to, međutim, ovo je namjenski za korisnike novčane pomoći”, istakao je Radić.
On je zahvalio Vladi Republike Srpske i Ministarstvu trgovine i turizma Republike Srpske, te naglasio da je ovo treća podjela ovakvih paketa namijenjenih najugroženijim kategorijama u proteklih godinu dana. Podjeli paketa prisustvovao je i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Mirsad Duratović. Novčana pomoć obračunava se svake godine u odnosu na prosječnu platu i za 2022. godinu iznosila je 170 KM mjesečno.

SRNA