Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vjernicima najradosniji hrišćanski praznik Božić, sa željom da ga provedu u miru, ljubavi, zdravlju i slozi.

Dodik je poželio da praznik rođenja Isusa Hrusta podari svima radost i vjeru u zajedništvo, solidarnost i međusobno uvažavanje, te pokaže put iskrenog praštanja i poštovanja.

– Božić je jedan od najvećih i najradosnijih praznika i dan kada se posvećujemo jedni drugima, porodici, prijateljima, kada slavimo rođenje kao simbol novog početka i nove nade – istakao je Dodik.

Predsjednik Republike poručio je da u ovim prazničnim danima svi zajedno treba da pokažemo privrženost ljudima, da se okupljamo i zajedno obilježavamo život, poštujući našu tradiciju, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

– Isto tako Božić nas uči i to da i svakog drugog dana treba da nađemo u sebi radost, optimizam, podršku i utjehu za druge, njihove patnje i probleme, odnosno da uvijek budemo tu jedni za druge u dobrom i lošem – poručio je Dodik uz tradicionalni hrišćanski pozdrav “Mir Božiji, Hristos se rodi”.

Srpska pravoslavna crkva proslaviće 7. januara Božić, najradosniji hrišćanski praznik – dan Rođenja Isusa Hrista.

Autor: RTRS