Srbin Ivica Tomić iz sela Klokot izjavio je da je veoma razočaran i uznemiren nakon što su njegovog sina Stefana protekle noći pretukla osmorica Albanaca, kada se sa rođakom vraćao sa ponoćne Božiće liturgije.

-Moj sin se vraćao iz crkve sa bratom od tetke i dok su prolazili pored lokalne kafane “Kalaja”, sa druge strane puta izašla je grupa od osam Albanaca i nasrnula na njih nanevši mom sinu povrede na oku, rebru, oba kolena i na laktovima. Psovali su im “srpsku majku” – rekao je Ivica Tomić za “Kosovo onlajn”.

On je dodao ga je sin pozvao telefonom i obavijestio šta se dogodilo i otišao da prijavi slučaj u obližnjoj u policijskoj stanici.

-Razočaram sam, jer su mog sina na ispitivanju u policiji zadržali do jutros u sedam časova, kao da je on počinilac. Ni kriv, ni dužan – istakao je Tomić.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da i ovaj mučki napad na srpsko dijete pokazuje antisrpsku histeriju koja vlada na Kosovu i Metohiji i koliko su Srbi, posebno južno od Ibra ugroženi.

Pripadnik kosovske bezbjednosne službe albanske nacionalnosti ranio je juče Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) na koje je pucao iz vatrenog oružja dok su se vraćali iz sječe Badnjaka u selu Gotovuša kod Štrpca.

Autor: SRNA/RTRS