КЛОКОТ, 7. ЈАНУАРА /СРНА/ - Група Албанаца ноћас је претукла Стефана Томића /18/ док се са братом враћао са поноћне Божићне литургије у Цркви Светог Петра и Павла у Клокоту, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Još jedan srpski mladić noćas na Božić napadnut je na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Grupa Albanaca noćas je oko 2.30 sata pretukla Stefana Tomića (18) iz Klokota dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla u Klokotu.

Nakon službe u crkvi, mladić je krenuo kod tetke, kada ga je na putu napala grupa Albanaca, od kojih je neke prepoznao kao obezbjeđenje lokalnog restorana.

Stefan je zadobio povrede oka, ruke, abdomena i nogu, a ljekarsku pomoć je potražio u zdravstvenoj ustanovi u Vitini, navedeno je u saopštenju.

Sa porodicom Tomić razgovarao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji im je prenio podršku države Srbije koja će biti tu da im pomogne.

Čitav slučaj porodica je prijavila policiji koja je do ranih jutarnjih sati ispitivala Stefana o napadu.

– I ovaj mučki napad na srpsko dijete na Kosovu i Metohiji pokazuje antisrpsku histeriju koja vlada na Kosovu i Metohiji i koliko su Srbi, posebno južno od Ibra ugroženi. Zato se postavlja pitanje šta međunarodna zajednica čini da spriječi ovakve napade na Srbe i poveća bezbednost Srba, što je njihova primarna dužnost i obaveza – navodi Kancelarija za KiM.

Autor: Tanjaug/Srpskainfo