U Republici Srpskoj sutra se očekuje zahlađenje sa padavinama, u višim predjelima i na planinama padaće snijeg i doći će do formiranja snježnog pokrivača, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom noći i jutra doći će do zahlađenja sa padavinama koje će se tokom dana polako premještati od zapada ka istoku.

Poslije podne i uveče će od centralnih predjela ka istoku biti još padavina, a u višim predjelima i na planinama će padati snijeg i doći će do formiranja snježnog pokrivača. U toku večeri i noći na sjeveru i jugu biće uglavnom suvo, a na istoku i dalje sa padavinama uz zahlađenje.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, na jugu i na planinama jak, povremeno sa olujnim udarima. Minimalna temperatura vazduha biće od jedan do osam, a maksimalna od pet do 11 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, 11. januara, u noći se očekuju padavine na istoku uz pad temperature. Tokom jutra biće umjereno do pretežno oblačno i hladnije, u višim predjelima a ponegdje i u nižim na zapadu biće mraza, dok će na istoku biti još padavina. Poslije podne na zapadu i sjeveru biće promjenljivo oblačno uz sunčane intervale, a na istoku suvo i hladnije. Na jugu će biti sunčano.

Uveče i tokom noći na četvrtak, 12. januar, očekuje se porast oblačnosti. Minimalna temperatura vazduha biće od minus jedan do šest, a maksimalna od pet do 10 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak će tokom dana biti hladno sa slabim padavinama, koje će do kraja dana prestati.

Tokom večeri i noći na petak, 13. januar biće oblačno i suvo sa slabim padavinama ponegdje. Minimalna temperatura vazduha od minus dva do šest, a maksimalna od jedan do osam stepeni Celzijusovih.

U petak će tokom jutra biti pretežno oblačno i hladno, a poslije podne promjenljivo do pretežno oblačno uz sunčane intervale. Na jugu će biti sunčanije i malo toplije. Minimalna temperatura vazduha od minus jedan do šest, a maksimalna od tri do 10 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo