Predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, povodom obilježavanja Dana Republike darovao je zlatnikom 32 bebe rođene na 9. januar.

Dodik je istakao da je dolazak najmlađih stanovnika na svijet na dan rođenja Republike, najljepša poruka i simbol budućnosti Srpske, koju predstavljaju naša djeca.

Predsjednik Dodik uputio je i iskrene čestitke srećnim roditeljima, poručivši da je s radošću primio ove lijepe vijesti, uz želju da zajedno svjedočimo sve većem broju rođene djece u Srpskoj.

– Od srca čestitam ponosnim roditeljima koji su dobili nove članove svoje porodice, a mi naše nove stanovnike. Želim im da odrastaju bezbrižno, u blagostanju i porodičnoj sreći, da izrastu u dobre ljude i da ih prati sreća kroz cijeli život. Naša djeca su naš najveći ponos i kao predsjednika Srpske posebno me raduje da upravo na 9. januar imamo 32 rođene bebe i da imam priliku da ih darujem, da od dana rođenja naša djeca osjete radost ovog velikog dana i da znaju da je njihova Republika puna ljubavi za njih. S velikom radošću ovu lijepu praksu nastaviću i u narednom periodu – rekao je Dodik, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Na inicijativu predsjednika Milorada Dodika, Republika Srpska je uvela praksu dodjele zlatnika bebama rođenim 9. januara.

U bolnicama širom Srpske na 9. januar rođeno je 17 djevojčica i 15 dječaka.

Na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske rođeno je 9, u bolinici „Sveti Vračevi” u Bijeljini 7, bolnici Gradiška 1, Univerzitetskoj bolnici Foča 2, te u bolnicama „Srbija” u Istočnom Sarajevu 3, „Sveti apostol Luka”  u Doboju 7 i u Zvorniku 3 bebe.

Izvor: Srpskainfo