Djevojka je nekako uspjela pobjeći i sve prijaviti, nakon čega je uslijedilo hapšenje

Sarajevska policija uhapsila je za vikend muškarca osumnjičenog da je oteo i od novembra prošle godine do hapšenja u subotu u stanu na području Ilidže držao zatočenu djevojku, koju je silovao.

Djevojka je nekako uspjela pobjeći i sve prijaviti, nakon čega je uslijedilo hapšenje.

Informaciju o hapšenju kratko je potvrdio portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Kako nezvanično saznaje UNA, uhapšen je Damir Pejović, kojem ovo nije prvi ovakav slučaj.

Pejović je, naime, u januaru 2016. godine uhapšen u policijskoj akciji također na Ilidži, kada su preko krova u stan u naselju Pejton, upali pripadnici specijalne policije.

On je tada u stanu više od tri mjeseca u ropstvu držao državljanku Njemačke T. D. Prijeteći joj da će njenoj rodbini i poslovnim saradnicima poslati eksplicitne snimke seksa koje s njom snimio, Pejović je od T. D. iznudio 60.000 KM. Kako bi je prislio na poslušnost, prijetio joj i da će dovesti narkomana koji će HIV-om zaraziti nju i njenu kćerku.

Od decembra 2015. godine T. D. je bilo zabranjeno da izlazi bez dopuštenja, a kada bi je Pejović pozvao morala je aktivirati lokaciju i uključiti kameru, a ukoliko bi lagala uslijedile bi prijetnje i zastrašivanje, stoji u optužnici koju je kasnije protiv njega podiglo Tužilaštvo KS.

Pejović je 17. januara pretukao T. D. i nanio je teške povrede, a nakon toga ju je prislio da mu da 60.000 KM. Hapšenje je uslijedilo nakon prijave advokata Ismeta Mehića.

Pejoviću je tada optužen za krivična djela otmice, lake tjelesne povrede, neovlašteno držanje naoružanja, ali i za nasilje u porodici koje je počinio 2010. godine nad svojom suprugom T. H. Nju je također zlostavljao i prijetio joj da će uzeti njihovu kćerku.

On je za ta djela pravomoćno osuđen 2017. godine na dvije godine i mjesec zatvora.

Tu kaznu je, kako saznajemo, odležao, ali je očigledno, po izlasku iz zatvora nastavio po starom.

Izvor: UNA