Australia's Nick Kyrgios, left, and Serbia's Novak Djokovic shake hands following an exhibition match on Rod Laver Arena ahead of the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 13, 2023. (AP Photo/Mark Baker)

Nakon što je prošle godine proživio izuzetno teške trenutke, Novak Đoković se vratio u Melburn gdje nije znao šta da očekuje.

Sam je poručio da nije siguran kako će izgledati doček domaće publike, pa je egzibicija protiv Nika Kirjosa poslužila kao generalna proba pred početak Australijan opena.

Đoković jeste već igrao u Adelajdu gdje je imao fantastičan doček, ali čak i nakon toga je iskreno govorio da nije siguran kako će reagovati navijači u Melburnu.

Egzibicija protiv Kirjosa zakazana je za Rod Lejver arenu, a preko 14.000 ulaznica rasprodato je za manje od sat vremena.

Srpski teniser, ubrzo je dobio odgovor na pitanje koje ga je mučilo.

Kada je izašao na teren najvećeg stadiona u Melburn parku svi prisutni su ga pozdravili glasnim ovacijama i aplauzima.

Novak je to emotivno doživio, što je i poručio prije početka meča.

“Veoma sam srećan. Hvala vam mnogo na ovakvoj dobrodošlici. Emotivan sam, radovao sam se povratku na ovaj teren. Hvala svima što ste došli da podržite ovu akciju. Siguran sam da će biti zabavno, da ćemo igrati dobar tenis”, rekao je Đoković.

Izvor: Kurir