Policija u Novom Gradu je tokom pojačane kontrole u saobraćaju oduzela tri automobila od nesavjesnih vozača koji za saobraćajne prekršaje duguju ukupno 15.000 maraka.

Policijska uprava Prijedor saopštila je da je tokom kontrole zaustavljen “opel” koji je vozio V.A. iz Novog Grada.

Prvo je utvrđeno da je vozač pod uticajem alkohola, a provjerom u Registru novčanih kazni utvrđeno je da V.A. ima dug od 9.600 maraka.

Tokom vikenda kontrolisani su “fijat” kojim je upravljao D.S. i “opel” za čijom volanom se nalazio R.B.

Vozač “fijata” takođe je bio pod uticajem alkohola, a utvrđeno je da za kazne duguje 1.500 maraka, dok je tokom kontrole vozača “opela” utvrđeno da na ime neplaćenih prekršajnih kazni duguje više od 4.000 maraka.

S obzirom da se radi o višestrukim povratnicima u činjenju prekršaja, policija je privremeno oduzela automobile od trojice nesavjesnih vozača.

– Protiv navedenih osoba nadležnom sudu slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka- saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Inače tokom 13. i 14. januara na području Policijske uprave Prijedor kontrolisano je ukupno 498 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 46  učesnika.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 42 vozača.

Šest vozača zadržano je lišenjem slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1, 5 promila.

Policijska uprava Prijedor ujedno je apelovala na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Izvor: Srpskainfo