epa10410963 Novak Djokovic of Serbia in action against Roberto Carballes Baena of Spain during their first round match at the 2023 Australian Open tennis tournament at Melbourne Park in Melbourne, Australia, 17 January 2023. EPA-EFE/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Novak Đoković se vratio kući! I pobijedio!

Srpski teniser je poslije dvije godine odigrao meč na Rod Lejver areni. Do drugog kola Australijan opena došao je ubjedljivom pobjedom nad Robertom Karbaljesom Baenom 6:3, 6:4, 6:0.

Ohrabrujuća je to bila partija Đokovića za sve one koji su brinuli zbog njegove povrede i odlaganje treninga prethodnih dana. Kao i za brojne navijače koji su ga ovacijama dočekali kasno uveče u utorak u Melburnu.

Pokazao je Đoković odličnu igru u prvom setu, čak i onda kada se suočio sa tri vezane brejk lopte. Ubrzavao je ritam, koristio je sve udarce i bez problema dobio uvodni period.

U drugom se mučio nešto više – što sa većim brojem grešaka, što sa povredom zadnje lože lijeve noge. Ipak, uspio je da slomi otpor upornog rivala.

A onda je potpuno dominirao u trećem. Nije dozvolio Špancu da se upiše na semafor – Banea je osvojio samo četiri poena u ovom setu.

Srbin je došao do 35. uzastopne pobjede u Australiji. Naredni rival na putu za 22. Grend slem titulu biće mu pobjednik duela Delijen – Kuako.

Izvor: Srpskainfo