Gordan Petrić, trener fudbalera Partizana, našao se u centru pažnje na prijateljskom meču između Novog Pazara i azerbejdžanskog Kapaza.

Dvije ekipe su se sastale u Antaliji, gdje su i crno-bijeli na pripremama, pa je iskusni stručnjak odlučio da pogleda meč.

Na tom meču se povrijedio mladi Semir Alić, a prvi koji je došao da ga utješi bio je Petrić na čemu su se u Novom Pazaru i zvanično zahvalili.

Saopštenje kluba prenosimo u celosti.

– Na jučerašnjoj pripremnoj utakmici koju je naš klub odigrao protiv ekipe Kapaza povredu je doživio naš mladi fudbaler Semir Alić. Gest za pamćenje napravio je prvi trener FK Partizan, Gordan Petrić koji je u trenucima kada je ambulantno vozilo došlo da transportuje povrijeđenog igrača, preskočio ogradu terena prišao do Semira koji je ležao na nosilima i zagrljajem mu pružio podršku. Takođe, trener je odmah upravi FK Novi Pazar ponudio pomoć i sve kapacitete FK Partizan u eventualnom zbrinjavanju našeg fudbalera. Utakmici su pored trenera Partizana prisustvovali i njegove kolege iz FK Partizan, delegacija FK TSC kao i još dvadesetak gledalaca. Nakon utakmice FK Partizan poslao je i poklon na recepciju hotela u kom su smješteni plavi a koji je proslijeđen Semiru Aliću. Stepen povrede našeg mladog fudbalera biće poznat tek nakon detaljnijih analiza. FK Novi Pazar najiskrenije se zahvaljuje Gordanu Petriću i FK Partizan na ovom zaista lijepom gestu – stoji u saopštenju.

Izvor: ATV