U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje oblačno i još hladnije vrijeme, uz jačanje snježnih padavina.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje se porast snježnog pokrivača u nižim predjelima od pet do 15 centimetara, a u višim krajevima od 20 do 30 centimetara.

Najmanje snježnih padavna biće na sjeveroistoku, dok se na jugu Hercegovine očekuje kiša.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a jači može biti na području Krajine i na jugozapadu, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus tri do nula, na jugu do četiri, u višim predjelima od minus sedam, a dnevna od minus dva do tri, na jugu do sedam, u višim predjelima od minus pet stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u 13.00 časova: Bjelašnica minus pet, Kneževo, Mrkonjić Grad i Sokolac minus jedan, Kalinovik i Ribnik nula, Banjaluka, Bijeljina, Prijedor, Sarajevo i Srbac jedan, Doboj, Zvornik, Novi Grad i Srebrenica dva, Nevesinje tri, Višegrad i Rudo pet, Trebinje i Bileća sedam, Mostar devet i Neum 11 stepeni Celzijusovih.

Autor: SRNA/Srpskainfo