Mama malog Stefana Stojanovića iz Gotovuše kod Štrpca na koga su Albanci pucali na Badnji dan otkrila je da dječak nije htio tri dana da priča o događaju u kome je ranjen.

Dječak Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21), koji su ranjeni u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac danas kažu ih ništa ne boli.

– BIli smo ranjeni, a sad se oporavljamo. Krenuli smo po badnjak i kad smo išli ka kući presreo nas je taj neko u pucao – kaže Miloš i dodaje da su imali veliku podršku, koja im mnogo znači.

– To nam daje snagu i pokazuje nam da nismo sami. Do tada smo normalno živjeli, nikada nismo imali problem – kaže Miloš, koji navodi da je stres preveliki i da nije mogao da vidi lik.

– Uplašeni smo ali tu smo, gdje smo. Moramo da idemo dalje. Idemo naprijed. Nismo bili svjesni tada šta se dogodilo i šta je moglo da se desi – kaže Miloš.

Mali Stefan kaže da se sada ne plaši, dok je Miloš odlučan da svoje rodno mjesto nikada neće napustiti.

– Ovo je samo pouka za budućnost, nastavljam normalan život kao i do tada – kaže Miloš.

Mali Stefan kaže da obožava fudbal, ali da sada ne ide.

– Učiteljica me je zvala da pita kako sam – kaže Stefan, kome su drugari iz odjeljenja pružili veliku podršku.

Majka malog Stefana Zorica Stojanović kaže da se spremala za Badnje veče kada joj je stigla strašna vijest da je na njenog sina pucano.

– U šoku, ne znam šta me je snašlo. Dok sam stigla do Štrpca, oni su već otišli u Gračanicu. Samo mi je bilo bitno da vidim da li je živ. Podrška mnogo znači, stizala je sa svih strana – kaže Zorica.

Muž joj je rekao da je bolje što sina nije vidjela u Hitnoj.

– Sve mi je bilo zbrkano. Bio je svjestan, dva, tri dana je bio zatvoren i ćutao. Poslije je sam počeo da priča. Nisam htjela da insistiram da pitam. Sad sam svjesna kakav je junak i što je živ i zdrav – kaže majka Zorica.

Na mjestu gdje se odigrao incident i dalje stoje badnjaci koje su Miloš i Stefan isjekli, ali nisu stigli da ih odnesu u svoj dom, prenosi Blic.

Izvor: Srpskainfo