Predsjednik Narodne partije Srpske Darko Banjac rekao je da su za Srbe tri prsta sveto trojstvo i poručio da nikome u Republici Srpskoj ne pada na pamet da se odrekne slobode misli i govora, te da će se boriti za tu slobodu, srpsku tradiciju i običaje.

Sloboda, demokratija i ljudska prava su iznad svega, poručio je Banjac, koji je danas reagovao povodom usvojene deklaracije o zabrani dizanja tri prsta koju je donijela Skupština Kantona Sarajevo.

– Tri prsta znače mir, a za nas Srbe sveto trojstvo. Sada je sve kristalno jasno, muslimani ne žele mir, već upravo suprotno, njihova najveća želja je da zatru sveto trojstvo. Ali, mi ni mir, ni sveto trojstvo ne damo – rekao je Banjac Srni.

On je rekao da Srbi ne daju svoju tradiciju i običaje.

– Nacističko fašističke odluke danas su normalne. Hitlerove želje danas provodi dio međunarodne zajednice, a sve pod plaštom demokratije i evropeizacije. Nikome u Srpskoj ne pada na pamet da pokloni slobodu misli i govora i za to ćemo se boriti – poručio je Banjac.

On je naveo da su Srbi i pravoslavci opredijeljeni za evropske, a ne za, kako je rekao, nacističke vrijednosti organizacije koja se zove EU.

– Ne damo svoju tradiciju i običaje – poručio je Banjac.

Autor: SRNA/RTRS