Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je najsrdačnije čestitke učenicima, prosvjetnim radnicima i svim zaposlenima u oblasti obrazovanja povodom školske slave Svetog Save, praznika koji svjedoči o istoriji, kulturi, pismenosti i duhovnosti.

Cvijanovićeva je istakla da je danas prilika da se, njegujući uspomenu na prvog srpskog učitelja i prosvjetitelja, ljudi podsjete na trajne vrijednosti svetosavlja koje su utkane u temelje nacionalnog i duhovnog identiteta, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH.

– U želji da sva djela i istinske vrijednosti, koje je začetnik školstva ostavio u nasljeđe, budu vodilja i motivacija za dalji razvoj i sticanje novih znanja, još jednom vam čestitam praznik i želim mnogo uspjeha u daljem radu – navodi se u čestitki.

Srpska pravoslavna crkva danas proslavlja Svetog Savu, utemeljivača srpske crkve, države i školstva. Savindan se obilježava u svim školama u Srbiji i Republici Srpskoj kao školska slava.

Autor: RTRS