Sa dnevnog reda sjednice Skupštine grada Prijedora, koja će biti održana u ponedjeljak, 30. januara, povučena su razrješenja i imenovanja načelnika dva odjeljenja Gradske uprave, izjavio je danas predsjednik gradskog parlamenta Igor Kneginjić.
Riječ je o Odjeljenju za poljoprivredu i ruralni razvoj, čiji je dosadašnji načelnik Danijel Egić predložen ispred prijedorskog SNSD-a za kandidata za ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, kao i novoosnovanom Odjeljenju za kulturu, međunarodnu saradnju sport i nevladine organizacije koje je nastalo cijepanjem Odjeljenja za društvene djelatnosi na dva nova.

“Tačke dnevnog reda su povučene na prijedlog gradonačelnika”, rekao je Kneginjić Srni nakon današnje sjednice Kolegijuma šefova odborničkih klubova, prakse kojoj se Skupština grada danas vratila nakon višemjesečne pauze.

Prema njegovim riječima, u dnevni red uvrštene su dvije tačke koje se tiču predškolskog obrazovanja, a ostale tačke su u skladu sa prvobitno predloženim dnevnim redom: program rada gradskog parlamenta za ovu godinu, prijedlozi odluke o visini vrijednosti nepokretnosti po zonama za ovu godinu, odluke o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti za ovu godinu i pravilnika o evidenciji nepokretnosti, te šest kadrovskih pitanja.

“Što se tiče formiranja novih klubova, stav je da klub može nositi ime koje odabere, jer za to nema prepreka, ali odbornici se ne mogu predstavljati kao odbornici stranke koja nije učestvovala na izborima, nego ili kao odbornici stranke sa čije su liste izabrani ili kao samostalni odbornici, bez obzira na klubove”, pojasnio je Kneginjić.

On je dodao da je putem javnog poziva odobreno prisustvo plenarnim sjednicama za svih 11 udruženja i organizacija koji su se prijavili u datom roku.

“To su udruženja građana `Altruist`, `Čuvari Sane`, `Kvart` i `Neven`, Udruženje penzionera, Boračka organizacija, Organizacija porodica poginulih boraca, prijedorski regionalni centar Saveza sindikata Republike Srpske, Sindikalna organizacija `Arselor Mital Prijedor`, Omladinski savjet i Udruženje autobuskih prevoznika regije Prijedor”, naveo je Kneginjić.

Sjednica Skupštine grada počeće u 10.00 časova.

Izvor: SRNA/kozarski