Poslije Novakove pobjede u Australiji, dobila sam snagu za život. Nisam spavala cijelu noć, čekajući početak meča, rekla je Mara Kragulj, najstarija Prijedorčanaka (103) koja je u potkozarskom naselju Rakelići, finale Australijan opena pratila zajedno sa bratićem Mićom Rokićem i njegovom suprugom.

Nedeljku Lajšiću, TV snimatelju iz Prijedora koji je za Srpskainfo ustupio fotografije bake Mare, obrazložila je svoju veliku želju.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Voljela bih da ugostim Novaka Đokovića, to je moj životni san isto kao njegov, pobjeda u Australiji, i to ova, najveća. Meni je za stoti rođendan u gostima bio Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske. Ne žurim, suviše, kada Novak bude imao vremena i mogućnosti, voljela bih da dođe u naše Potkozarje – prepričao je Lajšić želju bake Mare.

Odlučna je, kaže, da i naredne godine, kada zagazi u 104. godinu, podrži Novaka na sljedećem turniru u Australiji.

– Kada je Novak podigao pehar, Mara je nazdravila rakijom šljivovicom i podigla ruke u vis ali nije mogla ustati tako brzo. Zato su na noge poskočili bratić i snaha. Njih troje, skandirali su Nole, Nole – ispričao je Lajšić za Srpskainfo.

Izvor: Srpskainfo