Povodom obilježavanja velikog srpskog praznika Svetog Save, članovi Zavičajnog udruženja Sanjana “Grmeč” osigurali su za djecu srpskih povratnika u Sanskom Mostu paketiće s igračkama i slatkišima, te školski pribor

Ukupno je podijeljeno 155 paketića, a novina ove godine je da su donatori za svako dijete koje živi u Federaciji BiH, njih 54, osigurali po 50 KM.

Ovome činu prethodilo je bogosluženje u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla, te je istaknuto kako je praznik Svetog Save jedan od najznačajnijih u srpskom narodu.

Prema riječima Mladena Vučkovića, predstavnika ovog udruženja koje sjedište ima Banjaluci, ovo je postala lijepa tradicija koja živi već punih 13 godina.

– Želimo obradovati mališane iz povratničkih porodica, uljepšati im praznične dane i poručiti kako mislimo na njih – rekao je Vučković.

Prema njegovim riječima, ovu humanu akciju materijalno su pomogli Sanjani koji danas žive i rade na području Banjaluke i drugih gradova Republike Srpske, ali i brojni drugi donatori.

 

Dio paketića podijeljen je mališanima koji žive u užem gradskom području, a ostatak aktivisti ovog udruženja uručili su djeci koja žive u udaljenijim dijelovima sanske opštine, ali i na području susjedne opštine Oštra Luka, na području Republike Srpske.

Treba istaći kako su članovi pomenutog udruženja nešto ranije, povodom Božića, socijalno ugroženim povratnicima u Sanskom Mostu podijelili pakete s humanitarnim potrepštinama.

– Osim humanitarnih, organizujemo i druge akcije kojima želimo poručiti kako nismo zaboravili rodni kraj i prostore s kojih potičemo – kazao je Vučković.

Izvor: Srpskainfo