epa10439540 Novak Djokovic of Serbia poses with the Norman Brooks Challenge Cup and a display of the number 10, for each of his Australian Open wins, following his win in the men's singles final in the 2023 Australian Open tennis tournament, at Government House in Melbourne, Australia, 30 January 2023. EPA-EFE/JAMES ROSS EDITORIAL USE ONLY AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Srpski teniser Novak Đoković i pored povrede osvojio je 10. Australijan open, a da povreda nije bila nimalo bezazlena potvrdio je direktor prvog grend slem turnira Kreg Tajli koji je rekao da je Nole imao pukotinu od tri centimetra u zadnjoj loži.

Đoković je osvojio 22. grend slem trofej u karijeri, a nakon svega je kazao da mu je najznačajnija titula s obzirom na okolnosti i kroz šta je sve prošao u Australiji.

On se prije početka turnira suočio sa povredom, koja ga je mučila u prva tri kola, a onda je poslije dolaska doktorke Marijane Kovačević povreda nestala. U duelima protiv Aleksa de Minora, Andreja Rubljova, Tomija Pola i Stefanosa Cicipasa bio je onaj Nole kojeg smo navikli da gledamo.

Mnogi su upravo zbog toga počeli da sumnjaju da je lažirao povredu, ali sve je to sada demantova Tajli.

– Mnogi izazovi su oko Novaka zbog toga što dobija lošu reputaciju. Ali, na kraju krajeva, mislim da niko ne može da dovede u pitanje njegov atletizam. Imao je pukotinu od tri centimetara u zadnjoj loži. Apsolutno, vidio sam snimke, doktori će reći istinu. Bilo je mnogo spekulacija o tome da li je istina ili nije, teško je povjerovati da neko može tako nešto da radi sa ovom vrstom povreda. On je nevjerovatan, nosio se sa tim ekstremno profesionalno – rekao je Tajli.

Izvor: Srpskainfo