epa10369381 Denver Nuggets center Nikola Jokic (C) looks to pass the ball while being guarded by Los Angeles Lakers center Thomas Bryant (L) and Los Angeles Lakers guard Dennis Schroder (R) during the fourth quarter of the NBA basketball game between the Denver Nuggets and the Los Angeles Lakers at Crypto.com Arena in Los Angeles, California, USA, 16 December 2022. EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN SHUTTERSTOCK OUT

Pao je Nju Orleans u Koloradu konačnim rezultatom 122:113, a još jednom u ovom mjesecu zapaženu ulogu i veče iz snova imao je srpski košarkaš Nikola Jokić.

Januar je Nikolin mjesec, došao je do čak sedmog tripl-dabla u posljednjih devet utakmica, a jedan podatak je poseban Jokić je četvrti igrač u istoriji NBA lige koji je došao do čak osam i više tripl-dablova u jednom mjesecu, posle Oskara Robertsona (pet puta), Rasela Vestbruka (četiri) i Vilta Čemberlena (dva), prenosi Sportal.

Već u trećoj četvrtini je upisao tripl-dabl Jokić, jedan period proveo je na klupi i tada je Nju Orleans počeo da stiže Nagetse. Povratak Jokića na parket bio je jasna poruka, nade gostiju brzo su ugašene u MVP režiji.

Jokić je meč završio sa 26 poena, 18 skokova i 15 asistencija, od njega je efikasniji bio samo Džamal Marej sa 32 poena, pet skokova i šest asistencija.

Džons i Mekolum su predvodili goste sa po 21 poenom, Ingram je dodao 16. Sa druge strane udarni tandem Denvera imao je podršku u Koldvel-Poupu (15 poena), Gordonu (15 poena, šest asistencija) i Porteru (13 poena, pet skokova).

Pelikansi su bili u egalu u prvoj dionici, drugu su otvorili furiozno i otišli na +12, što je uspio Denver da svede na tri poena zaostatka na poluvremenu, pri 57:60. Treći period igre, Denver je otvorio serijom 11:2 i od tada nije gubio prednost do kraja utakmice. Ključna je bila serija za odlazak na bezbjednih +13 razlike i to je bio maksimum ekipe iz Kolorada, pri 103:90.

Impresivna je statistika Denvera ove sezone kad Jokić ima tripl-dabl, nisu izgubili nijednom u 16 takvih mečeva.

Potvrđeno je i da je Denver vladar domaćeg parketa, sada ima 23-4 u Koloradu, a još jedan podatak je zaprepašćujuć – ovo je Jokićev 20. tripl-dabl sa više od 70 posto šuta iz igre – to niko nije uspio u posljednjih 40 godina!

Statistika je za Amere sve, pa su izvukli i ovaj podatak – Jokić je odigrao dva meča u ovoj sezoni sa bar po 15 skokova i asistencija uz barem 20 poena – niko drugi to nije umio u ovoj sezoni. Dončić ima efikasnost, pojedini MVP kandidati imaju adut u asistencijama, drugi u skokovima, ali niko nije uspio ovako da obuhvati sve segmente igre kao Somborac.

 

Jedini produžetak prošle noći viđen je u trileru Niksa i Lejkersa, koji su mogli da ispuste pobjedu. Imali su 114:108 u džepu, ali su ostali bez poena do kraja meča, nisu kažnjeni u produžetku. Branson je predvodio Nikse sa 37 poena, ali je Lebron riješio da piše i dalje veteransku istoriju, sada sa 28 poena, 10 skokova i 11 asistencija. Dejvis ga je ispratio sa 27 poena i devet skokova. Čikago je pao protiv Klipersa uz 33 poena Lenarda, Bulse je predvodio Vučević sa 23 poena i 14 skokova. Nikole Jovića još nema u Majamiju zbog povrede leđa, a Batler je iščupao pobjedu na parketu Klivlenda sa 23 poena, Martin je dodao 18 uz 10 skokova.

Izvor: Srpskainfo