Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ga raduje da podrži snimanje filma o doktoru Miodragu Laziću, koji je nesebičnim zalaganjem i požrtvovanim radom, kao ratni hirurg u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, ostavio neizbrisiv trag u srpskom narodu, koji mu ostaje vječno zahvalan za sve što je uradio.

Dodik je u razgovoru s producentom filma Sašom Miovčićem izrazio zadovoljstvo što će i mlade generacije, kroz ovakav izuzetno važan filmski projekat, imati priliku da saznaju nešto više o njegovom životu i ogromnom doprinosu koji je dao u najtežim vremenima za naš narod.

 

– Posebno me raduje da imam priliku da podržim snimanje filma o ovom velikom čovjeku – naveo je Dodik na Tviteru.

Doktor Miodrag Lazić je tokom devedesetih godina prošlog vijeka bio ratni hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj. Kao hirurg učestvovao je u proboju koridora 1992. godine, bio je dobrovoljac u ratnoj bolnici “Koran” na Palama i jedan od osnivača bolnice “Žica” u Blažuju, na prvoj liniji fronta u Sarajevu.

Hirurg Lazić (65) preminuo je 14. aprila 2020. godine u Nišu od posljedica virusa korona, a sahranjen je 18. aprila na niškom Novom groblju.

U Srpskoj se sluša glas mladih

Predsjednik Republike Srpske izjavio je danas da se u Srpskoj sluša glas mladih i da će se u narednim periodu raditi na realizaciji projekta izgradnje studentskog doma u Bijeljini.

Dodik je u razgovoru sa predsjednikom Unije studenata Republike Srpske Urošem Bjelicom i Stefanom Slijepčevićem, predsjednikom Studentskog parlamenta u Istočnom Sarajevu, ponovio da će institucije Srpske nastaviti da aktivno rade na poboljšanju uslova za studente.

– Nakon velikih ulaganja u izgradnju studentskih domova u Istočnom Sarajevu i Banjaluci, u narednom periodu radićemo na realizaciji projekta izgradnje studentskog doma u Bijeljini – istakao je Dodik koji je sa Bjelicom i Stefanovićem razgovarao o svemu što je do sada urađeno.

On je izrazio želju da studenti imaju najbolje moguće uslovei da su zato i u prethodnom periodu realizovali brojne mjere, omogućeno je besplatno školovanje za studente prvog ciklusa i prve godine drugog ciklusa studija koji redovno ispunjavaju svoje obaveze, kao i besplatan smještaj u studentskim domovima.

– O pitanjima u vezi sa studentima i mladima razgovaramo s mladima i slušamo njihov glas i probleme s kojima se suočavaju. Rezultat toga je da danas imamo značajno poboljšan studentski standard – naveo je Dodik na Instagramu.

Autor: SRNA/Srpskainfo