Državljanke Slovenije V. H. (29) i B. H. (24) koje su juče uhapšene pošto je policija u njihovom automobilu u Beogradu pronašla 48 paketa sa ukupno 30 kilograma marihuane izjavile su na saslušanju da droga nije njihova! Kako Kurir saznaje, rođene sestre porijeklom sa Kosova i Metohije, danas su privedene u Više tužilaštvo u Beogradu u kom su iznijele kratku odbranu u kojoj su negirale da su švercovale drogu.

– V. H. i B. H. su saslušane, one su izjavile da nisu znale da je u automobilu bilo kakva droga. Rekle su i da su u šoku i da će detaljniju odbranu iznijeti naknadno – potvrdio je za Kurir branilac uhapšenih sestara, advokat Dalibor Katančević. Tužilaštvo je predložilo da sestrama bude određen pritvor do 30 dana.

One su uhapšene na auto-putu u Beogradu, a sumnja se da su drogu prevozile sa Kosova i Metohije u Zapadnu Evropu, odnosno u Sloveniju gdje i žive.

– Provjerava se da li su uhapšene djuevojke znale šta prevoze u automobilu, odnosno da li su one samo kurir ili su ozbiljnije u ovom “poslu” – kaže izvor iz istrage i podsjeća da su uhapšene državljanke Slovenije u trenutku hapšenja bile same u automobilu seat.

Izvor: Kurir/ATV