Bivši ministar finansija u Vladi Republike Srpske Milenko Vračar prije nego što je probušio gume na automobilu jednog banjalučkog advokata, prvo je provjerio da li ga neko vidi, pa zatim je isjekao gumu.

Ovo se vidi na snimku koji objavljuje Srpskainfo.

Video snimak možete pogledati OVDJE

Vračar je juče u po bijela dana došao na parking zgrade u kojoj živi, te je odlučo da izbuši gume na ovom vozilu.

– Niko ne zna zbog čega je baš na tom vozilu izbušio gume. Na snimku se vidi da u tom trenutku ima više slobodnih parking mjesta i da to nije motiv. Takođe, koliko je poznato on nije u nikakvom sukobu sa vlasnikom automobila. Vlasnik automobila, takođe živi u zgradi kod pomenutog parkinga – ističe izvor Srpskainfo.

Na snimku se vidi da nakon što je izbušio zadnju gumu, da bježi od automobila.

– Ovo nije prvi put da su na ovom parkingu izbušene gume, ali niko nije sumnjao da iza toga stoji bivši ministar finansija – kaže naš sagovornik.

Milenko Vračar
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Izvor Srpskainfo je istakao da bi se i Vračar i ovaj put izvukao, ali nije znao da su postavljene kamere na obližnju zgradu.

– Snimak sa obližnje kamere je snimio trenutak kada on buši gume, pa je policiji ostalo samo da mu stave lisice na ruke – pojašnjava sagovornik Srpskainfo.

Vračar je uhapšen odmah u utorak uveče i prema prvim informacijama priznao je da je počinio pomenuto krivično djelo.

Milenko Vračar je bio ministar finansija u SDS-ovoj Vladi RS kao kadar PDP, te je bivši generalni direktor Nove banjalučke banke.

Izvor: Srpskainfo